Baronasta saimme erinomaisen kumppanin, joka pystyy nopeasti vastamaan ja reagoimaan tarpeisiimme. Työhaastattelut on sovittu jopa saman viikon aikana

Olli Tietäväinen
Makulaku
Share on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Facebook

Julkaistu 21.6.2016

Barona etsii ja palkkaa parhaat lakujen tekijät

Lakritsituotteita valmistava Makulaku käyttää jo viidettä vuotta Baronaa kumppaninaan ratkaistakseen sesonkityön tuomat haasteet.

Henkilöstömäärän suuri vaihtelu luo haasteita

Lakritsintuotanto on sesonkityötä, jossa henkilöstöä tarvitaan eniten keväällä ja kesällä. Henkilöstömäärä voi vaihdella rajusti, ja on haastavaa arvioida, kuinka paljon kokopäiväistä ja osa-aikaista henkilöstöä tulisi olla.

Makulakun työtekijäsaatavuus on erinomainen, ja hakemuksia tulee paljon esimerkiksi verkon kautta. Haasteena olikin, että suuri hakijamäärä työllistää liikaa.

Makulaku halusi rekrytointikumppanin, mutta sitä huoletti, pystyisikö kumppanin avulla tehostamaan rekrytointia häviämättä laadussa. Yritys arvostaa osaavia ja sitoutuneita työntekijöitä.

Ehdokkaiden monipuolisuus antaa vaihtoehtoja

Makulakun kumppanina Barona huolehtii hakijoiden alkuseulonnasta sekä henkilöstön rekrytoinnista yhdessä Makulakun kanssa.

Olli Tietäväinen on tyytyväinen, että Baronalta on pystytty tarjoamaan esimerkiksi iältään ja kokemustasoltaan erilaisia ehdokkaita.

”Alun jälkeen opimme itsekin esittämään tarkempia toiveita työntekijöistä ja niihin reagoitiin”, Tietäväinen sanoo.

Barona vastaa myös henkilöstön työsuhteista. Kun henkilöstötarve vaihtelee, tilanne voidaan ratkaista turvallisesti ja nopeasti henkilöstövuokrauksella.

Tietäväinen kertoo, että yksi henkilö on siirtymässä vakituiseksi työntekijäksi oltuaan vuoden henkilöstövuokrauksen kautta Makulakulla.

Kumppanuuden alussa Barona tutustui Makulakun tehtaaseen Porvoossa, jotta rekrytoinnin laatu pystyttiin takaamaan. Prosessit, tehtävät ja toimintatavat käytiin yhdessä läpi.

Tutustuminen työskentely-ympäristöön on auttanut Baronaa valmistamaan työntekijöitä tarkasti tuleviin työtehtäviin ja työskentelyolosuhteisiin. Henkilöstötarpeiden täyttäminen on laadukasta ja nopeaa.

Makulaku onkin ollut erityisen tyytyväinen juuri Baronan nopeuteen.

”Baronasta saimme erinomaisen kumppanin, joka pystyy nopeasti vastamaan ja reagoimaan tarpeisiimme. Työhaastattelut on sovittu jopa saman viikon aikana”, kertoo Tietäväinen.

Yhteistyö jatkuu jo viidettä vuotta. Tietäväinen kehuu, että kevään koittaessa Baronalta ollaan häneen yhteydessä.

”Mukavaa, kun sieltä suunnalta ollaan oltu aktiivisia. Kaikki on toiminut hyvin”, Tietäväinen sanoo.

 


Makulaku on tuottanut ja kehittänyt lakritsituotteita vuodesta 1994. Yritys tarjoaa kuluttajien nautinnoksi perinteisen mustan lakun lisäksi kirjon kiehtovia ja iloisen värikkäitä makuyhdistelmiä.