Share on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Facebook

Keskustelu Snapchatin ja Periscopen hyödyntämistä rekrytoinneissa, rekrytoidessa sekä työnantajamielikuvan rakentamisessa on vilkastunut Suomessa viime kuukausien ajan. Digitaalisessa arjessamme tavamme hakea töitä ja tutustua yrityksiin on muuttunut pysyvästi. Kaipuu kohdata verkossa mahdollisimman aito työnantaja tai rekrytoija kasvaa. Teennäisyys, päälleliimatut lausahdukset sekä staattisuus eivät vie pitkälle vuonna 2016. Yksi onnistuneen rekrytoinnin salaisuuksista on rohkeus heittäytyä ja laittaa itsensä (ja yrityksensä) likoon. Tuleeko Periscopen live-lähetyksistä ja Snapchatin MyStory kuvista/videoista osa rekrytointia tänä vuonna?

Muutos virtaa hitaasti myös yritysten käytäntöihin ja tapoihin viestiä. Edelläkävijäjoukko ovat some-nälkäisiä, he haluavat erottautua muista työnantajista ja poimia parhaat tekijät itsellensä. SomeWorks avasi pelin joulukuun alussa ja etsivät uutta sosiaalisen median osaajaa tiimiinsä Periscopen avulla. Tämä, ehkä Suomen ensimmäinen Periscope-rekry, herätti mielenkiintoa sekä hypetystä. SomeWorks toimi mielestäni nerokkaasti, he mm. twiittasivat Periscope-rekrystään etukäteen ja hoitivat mallikkaasti markkinoinnin lähetyksen jälkeen. Ne jotka eivät tienneet miten käyttää Periscopea lähetyksen seuraamiseen, eivät ole SomeWorksin potentiaalisia someasiantuntijoita.

Verohallinto kertoi Snapchatissä omista kesätyöpaikoistaan. Miten? He rakensivat yksinkertaisen My Storyn, jossa tuli selkeästi ja hauskasti esille mitä, missä ja kenelle. Snapchatissa työnantaja voi sitouttaa, herättää mielenkiintoa, antaa oivalluksia sekä viestiä henkilökohtaisesti. Kasvottomat työpaikkailmoitukset ovat kaukana tästä.

Mitä mieltä työnhakijat ovat näistä tempauksista ja sosiaalisen median hyödyntämisestä työnhaussa? Haluaako työnhakija esimerkiksi kysyä lisätietoa avoimesta työpaikasta tai lähettää lyhyen tervehdyksen itsestään työnantajalle snäpissä?

Päätimme ottaa selvää mikä työnhakijoiden asenne on some-rekryjä kohtaan ja lähetimme kyselyn Baronan uusille työnhakijoille. Alle päivässä tuli jo yli 200 vastausta ja tällä hetkellä vastauksia on 300. Aihe kiinnostaa yrityksiä ja selkeästi myös työnhakijoita. Kysely on auki vielä tänään ja tämän jälkeen analysoimme ja koostamme vastaukset (ja julkaisemme koosteen). Tuloksilla on hyvä aloittaa tämä vuosi ja panostaa someen kodennetusti, myös rekrytoidessa.

Onko sinulla kokemuksia Snapchatin tai Periscopen käytöstä rekrytoinneissa?

– Emma Osmala, Marketing Manager, Barona Group